Urnen & urnengraven

Bijna alles is mogelijk

Altijd dichtbij

Urnen zijn een mooie, tastbare manier om het as van een overledene in te bewaren. Uit ervaring weten wij dat het voor nabestaanden vaak een moeilijke keuze is, wat er na de crematie met het as van uw overleden dierbare moet gebeuren. Vaak is het creëren van een “eigen plek” nodig voor de verwerking van het verlies, en een blijvende herinnering aan uw dierbare. Urnen en urnengraven zijn hiervoor een gepaste oplossing. Een urn is een persoonlijk gedenkteken waarin de as of een gedeelte van de as van de overledene wordt bewaard. Harvas Natuursteen heeft verschillende soorten urnen. U kunt bij ons een urn kiezen of een urn laten maken die past bij de overledene. Hierbij heeft u de keuze uit de vorm, kleur en het materiaal.


Urn kopen? Bijna alles is mogelijk.

Bij Harvas natuursteen bent u aan het juiste adres wanneer u een urn wilt kopen. Harvas Natuursteen biedt u ruim 40 jaar ervaring! Wij kunnen met onze expertise uw persoonlijke wensen en behoeften vertalen naar een unieke herinnering van uw dierbare. Tegenwoordig zijn er een tal van mogelijkheden op het gebied van urnen. Wanneer u bij Harvas Natuursteen een urn of urnenmonument wilt kopen, heeft u de keuze uit een breed assortiment. Urnen zijn er in alle soorten, vormen, kleuren, maten en materialen. Bijna alles is bij ons mogelijk. Wij helpen en adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze.


Wat u moet weten voordat u een urn gaat uitzoeken

Wanneer u kiest voor een urn als gedenkteken, is het belangrijk om eerst goed na te denken over waar de urn geplaatst zal worden. Dit kan zijn bij een of meerdere nabestaanden thuis of in de tuin. Ook kan de urn bijgezet worden in /of op het familiegraf, in een columbarium (urnenmuur) of een urnentuin.

Informeer van te voren of de urn geschikt is om te plaatsen op de door u gekozen plaats. Let hierbij goed op de afmetingen van de urn en of de urn voor zowel binnen als buiten geschikt is. Niet alle materialen kunnen tegen de weersomstandigheden, zo kan een urn bijvoorbeeld kapot gaan tijdens de vorstperiode.


Urnengraven & urnenmonumenten

Steeds meer nabestaanden kiezen ervoor om de urn te begraven. Bij urnengraven krijgen nabestaanden de beschikking over een klein stukje grond waarop een urnenmonument, planten en bloemen geplaatst kunnen worden. Net als bij de gewone graven wordt er ook bij de urnengraven steeds vaker gekozen voor een bijzonder en persoonlijk monument. Bij de keuze voor een urnenmonument zijn de mogelijkheden dezelfde als bij een grafmonument. Alleen dient uiteraard rekening gehouden te worden met de maat van het graf van de urn.


Urnen in vele verschillende materialen en vormen

De laatste jaren is het aanbod van urnen ontzettend toegenomen. Iedereen wilt natuurlijk wat anders en daarom heeft u bij Harvas Natuursteen de keuze uit urnen in verschillende vormen, kleuren, maten en materialen. zoekt u een model van strak RVS of van klassiek keramiek, van natuurlijk hout of van robuust natuursteen? Wij bieden u een ruime keuze uit verschillende materialen:

 • Aluminium
 • Brons
 • Cortenstaal
 • Glas
 • Glasfiber
 • Goud
 • Hout
 • Keramiek
 • Koper
 • Lood
 • Marmer
 • Natuursteen
 • Porselein
 • RVS
 • Staal

Bent u op zoek naar een speciale en unieke urn?

Glas is een prachtig materiaal om de herinnering aan onze overledenen levend te houden en daarom wordt er steeds vaker gekozen voor een urn van glas. Glazen urnen zijn bijzonder door het mooie, heldere kleurgebruik. Ze kunnen in bijna iedere kleur en vorm worden vervaardigd. Onze glazen urnen worden per stuk, met de hand, door een glaskunstenaar gemaakt. Deze hebben dan ook een unieke tekening en kleurenpatroon, waardoor iedere glazen urn een uniek kunstwerk is. Ook kunt u ervoor kiezen om het as of een gedeelte ervan te verwerken in het glas of een sierraad.

Duo urnen zijn urnen waarin u op een symbolische wijze de as van twee dierbaren kunt bewaren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw ouders, die na een leven samen voor altijd met elkaar “verbonden” blijven in een duo urn. De duo urnen bestaan vaak uit twee “verbonden” delen. Samen vormen deze delen een mooi symbolisch gedenkteken met een of twee afzonderlijke as ruimtes. De duo urn is vaak een object met een bijzonder ontwerp. Daardoor is de urn niet meer direct herkenbaar als urn; veel mensen vinden dit een fijn idee. Bij ons heeft u dus de garantie op een unieke herinnering van uw dierbaren.

Het woord mini zegt het al, een mini urn is een kleine urn waarin u een kleine hoeveelheid as van uw overleden dierbare kunt bewaren. Vaak wordt het als prettig ervaren wanneer meerdere nabestaanden thuis een eigen gedenkplek kunnen creëren. U kunt dan kiezen voor meerdere mini urnen. Misschien wilt u een gedeelte van de as uitstrooien en een gedeelte bewaren. Ook hiervoor is een mini urn zeer geschikt.

Het verlies van een kind is voor de nabestaanden een van de meest verdrietige dingen in het leven. Daarom wordt een kinderurn gezien als een heel bijzonder en persoonlijk gedenkteken. Onze kinderurnen en kinderurnmonumenten zorgen er in ieder geval voor dat u prachtige herinneringen blijft houden aan uw kind. Door de urn een mooie plaats binnen uw woning of wellicht in de tuin te geven blijft de herinnering altijd levend. Zo kan de kinderurn ervoor zorgen dat u met goede gevoelens terug blijft denken aan de mooie tijd met uw kind.

Bij ons is het ook mogelijk een persoonlijke kinderurn of kinderurnmonument te laten ontwerpen. Het mooie hiervan is dat de ontwerper rekening zal houden met uw wensen om op die manier een gedenkteken te maken dat goed aansluit bij hoe uw kind in elkaar zat. De persoonlijke kinderurnen zijn op die manier goed voor een zeer mooie herinnering aan de mooiste kenmerken van uw kind.

Om een urn nog persoonlijker te maken, kunt u ook kiezen voor een urn met foto. Maar misschien heeft u wel een eigen ontwerp of idee? Met onze vakmanschap, aandacht en creativiteit vertalen wij uw wensen graag naar een mooi, persoonlijk en vooral een uniek gedenkteken. Want elk mens is uniek en verdient een even uniek gedenkteken!

Bedenk samen met ons uw eigen persoonlijke urn of urnmonument zodat het volledig aansluit bij de overledene. Zoveel wensen, zoveel mogelijkheden. Daarom denken wij graag met u mee. Het ontwerp maken wij gratis voor u. Vraag vrijblijvend advies bij ons aan, wij staan graag voor u klaar!

U bent van harte welkom om bij ons in alle rust inspiratie op te doen in één van onze showrooms of uniek aangelegde voorbeelden tuin. U kunt daar rustig en ongestoord rondkijken en wanneer u vragen heeft, zijn onze adviseurs daar om u te helpen. U kunt daar ook ideeën op doen voor een persoonlijk ontwerp. Het ontwerp maken wij gratis en geheel vrijblijvend voor u.

U kunt ons bellen op 0345 614037 of geheel vrijblijvend contact opnemen.


Glazen urnen

Duo urnen

Mini urnen

Urnen voor kinderen