Onze medewerkers

MARIE LOUISE VAN OS

Op 13 januari 1992 ben ik gaan werken in het bedrijf van mijn ouders. De intentie was om het op een gegeven moment van hen over te nemen. Dit is gebeurd in 2002. Samen met mijn partner hebben wij het roer overgenomen, uiteraard met op de achtergrond de know how van mijn ouders. In de tien jaar voor de overname heb ik alle facetten van het bedrijf doorlopen. Mijn opleiding Hotelschool heeft natuurlijk niets te maken met een natuursteenbedrijf met dien verstande dat op de hotelschool omgang met gasten een pre is. Dat staat voor mij ook bovenaan, omgang met de klant, die in een rouwperiode op een vriendelijke, doch zakelijke manier geholpen worden met het uitkiezen van een mooie grafsteen. Het laatste wat men voor de overledene kan betekenen en voor velen het begin van het rouwen.

Er wordt vaak aan mij gevraagd: “vind je het niet vervelend om in deze sector te werken” Het antwoord hierop is “nee, ik heb het gevoel dat we een steentje bij kunnen dragen en als je dat op een waardige manier kunt doen en uiteindelijk een tevreden klant hebt, geeft dat een fijn gevoel.”

Wij werken met fijne vakbekwame mensen die allemaal hart voor ons familiebedrijf hebben. De laatste jaren hebben we hard aan de weg getimmerd om ons bedrijf te moderniseren, dit heeft ertoe geleid dat we het oude ambacht steenhouwer nu combineren met moderne machines.

ARIS ROELOFSEN

Ik ben Aris Roelofsen, geboren en getogen in het Veluwse Ede. Na diverse opleidingen te hebben gevolgd, de detailhandelschool in Zwolle en de hotelschool in Tilburg moest ik in dienst en ben ik als marinier uitgezonden op vredesmissie naar Cambodja. Na terugkomst, in 1994, bij mijn schoonouders in het bedrijf gaan werken. Eerst in de werkplaats en later op kantoor om zo alle kneepjes van het vak te leren kennen. Samen met mijn toenmalige vrouw Harvas overgenomen in 2002. Tot op de dag van vandaag werkzaam in dit mooie familiebedrijf waar ik samen met Marie Louise aan het roer sta. Het werken met natuursteen blijft fascinerend en het leveren van gedenktekens geeft een goed gevoel als de familie tevreden is. Onze doelstelling is om het bedrijf stabiel neer te zetten en om in de toekomst nog meer te moderniseren om zo de diverse processen te verbeteren.

CERILLE ROELOFSEN

Na het behalen van mijn opleiding op de Rooi Pannen te Tilburg, Leisure & Hospitality, ben ik

eerst 4 jaar werkzaam geweest bij een bedrijf die beurzen organiseert.

In december 2023 heb ik besloten om in het familiebedrijf van mijn opa te gaan werken.

Momenteel zit ik in de inwerkfase
CEES VAN 'T HOF

In 1980 ben ik bij een steenhouwerij gaan werken op kantoor. Van lieverlee ben ik meer de weg opgegaan om contacten op te bouwen met begrafenisondernemers en daaruit voorvloeiend ook met hun klanten. In 1985 ben ik in dienst gekomen als vertegenwoordiger bij Harvas Natuursteen BV te Leerdam. Toen nog een klein bedrijf met 5 werknemers. In de loop van de jaren is het bedrijf gegroeid naar wat het nu is. Een mooi bedrijf met vakmensen die de wensen van de klant kunnen realiseren.

Het mooie van mijn werk is om de nabestaanden in moeilijke omstandigheden goed te adviseren. Goed luisteren vind ik belangrijk om een goed advies te kunnen geven. Het geeft veel voldoening als nadat het grafmonument geplaatst is, de nabestaanden hun tevredenheid bij je kenbaar maken.

Mijn motto is altijd geweest. Weest betrouwbaar, kom je afspraken na en als er na jaren iets is, service en garantie verlenen zoals toen is afgesproken.

Na bijna 40 jaar ervaring is elk gesprek weer nieuw en een advies heel persoonlijk.

WIM BENDELER

Na een 3 decennia werken in verschillende technische functies kwam met de 50 in zicht de behoefte aan wat anders. Er kwam iets op mijn pad in het ontwerpen en verkopen van grafmonumenten, deze werkzaamheden zijn in 2017 opgegaan in Harvas natuursteen. Als werkvoorbereider ben ik daar mede verantwoordelijk voor het verder technisch uitwerken van het gedenkteken en de opmaak van de tekst, het ontwerpen en maken van de speciale gedenktekens in roestvast en CorTen staal in combinatie met glas of natuursteen. Ook ben ik binnen het bedrijf betrokken bij zaken als automatisering. Bij elkaar een veelzijdige functie met uitdagingen, goed uitvoerbaar vanuit huis en Leerdam.

Na het werk houden wij van fietsen door Nederland, het liefst in een bosrijke omgeving, wel bij mooi weer. Als het geen fietsweer is verstoppen we ons in een goed boek, in de keuken of achter een berg legosteentjes.

MARC TEMMINCK

Na mijn middelbare schooltijd en een aantal jaren studie in Eindhoven, ben ik gaan werken bij een reclame en beletteringsbedrijf. De eerste jaren voor een baas en daarna voor mijzelf.

In 1998 tot de conclusie gekomen dat het zeer hectische bestaan in de reclamewereld erg leuk is, maar dat het moeilijk vol te houden is als je ouder wordt.

Op zoek dus naar ander werk, gesolliciteerd, en al weer de nodige jaren werkzaam bij Harvas Natuursteen. Hier maak ik de tekeningen van de grafmonumenten en de teksten welke op de gedenktekens komen te staan.

Een mooi beroep waarbij mijn grafische kennis en het contact met de klanten een mooie combinatie vormen voor het leveren van een goed product.
PHILIPPE LUZINEAU

Ik ben een  échte familieman, trotse vader van drie dochters en een zoon, opa van vele kleinkinderen en al meer dan 30 jaar werkzaam bij Harvas. Ik ben voor de liefde naar Nederland verhuisd vanuit Frankrijk.

En daarom raakte het mij ook zo, toen wij de opdracht kreeg om een grafsteen te maken voor een jonge moeder.

Zij liet een echtgenoot en twee jonge dochters achter. Het was de wens van de vader om zijn twee dochtertjes actief te betrekken bij het ontwerpen van een grafsteen voor hun moeder. Ze kozen samen voor Belgisch hardsteen – met zichtbare fossielen – voor altijd ‘gevangen’ in de tijd.

Maar wat ik nooit zal vergeten, is het beeld van die twee dochtertjes, die onder mijn begeleiding en met wat lekkers er bij, in de werkplaats van Harvas, zélf de naam van hun moeder in haar grafsteen mochten graveren

Ja, ons werk is vakwerk, maar véél meer nog dan dat is het mensenwerk.

SHIRLEY MICHELS

Sinds april 2018 ben ik als administratief medewerkster werkzaam bij Harvas Natuursteen. Hiervoor heb ik 25 jaar gewerkt als content/administratief medewerkster bij een boekenclub. Ik had dan ook totaal geen benul wat er allemaal mogelijk is in de gedenktekens. Gedenktekens zijn er niet alleen van natuursteen, zoals ik altijd dacht, maar o.a. ook van RVS en glas. Zo is er voor ieder wat wils.

Het is dan ook mooi om te zien dat nabestaanden kunnen kiezen wat ze willen om hun dierbare te gedenken.

SEBAS VAN BURIK

Ik ben Sebastiaan,
Samen met mijn vriendin zijn wij de trotse ouders van twee kinderen. Ik ben sinds 2012 werkzaam bij Harvas Natuursteen. Het is erg mooi om de wensen van de klant mogen vervullen, en het natuursteen te bewerken tot een mooi eind product. We hebben een leuk team aan collega’s.
GERRIT-JAN VERHOEF

Ik ben Gerrit-Jan Verhoef, sinds 1995 werkzaam in de verkoop. Nu inmiddels al weer ruim 13 jaar verkoopadviseur in de gedenktekens bij dit familiebedrijf.

Het mooie van mijn werk is het persoonlijke contact en de omgang met nabestaanden. Samen met de familie iets moois te bedenken en te verwezenlijken, waarmee zij hun overleden dierbare kunnen gedenken.

HANS VAN HEMERT

Ik ben in mei 1993 bij Harvas komen werken. Mijn taak binnen het bedrijf is na ruim 26 jaar nog steeds afwisselend en veelzijdig. Ook samenwerken met collega’s die hun vak verstaan is het prettig werken.

Ik ervaar Harvas Natuursteen als een mooi en goed georganiseerd bedrijf waar de kwaliteit voorop staat.

REINIER TEMMINCK

Ik ben Reinier Temminck. Ik werk sinds januari 2007 met veel plezier bij Harvas natuursteen te Leerdam. Ik ben via mijn broer, die ook bij Harvas werkt, in contact gekomen met dit familiebedrijf.

Mijn werk bestaat uit het plaatsen van de gedenkstenen op de begraafplaatsen samen met een collega. Mooi en dankbaar werk.
BJORN VERLANGEN

Na het afronden van mijn 3 jaar durende studie financieel administrateur en 3 jaar gewerkt te hebben bij een Groothandel in Natuursteen, ontstond bij mij de behoefte om meer aan de slag te gaan met mijn handen.

Vanaf 2015 ben ik daardoor werkzaam in de steenhouwerij van Harvas. Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het zorgvuldig in elkaar plakken van grafmonumenten en het plaatsen van grafmonumenten.

TON VAN GARDEREN

Ik ben Ton van Garderen, nadat ik bij een autospuiterij werkzaam geweest ben kwam ik in 2003 in aanraking met Harvas Natuursteen, waar ik na mijn sollicitatie in dienst gekomen ben. Mijn werkzaamheden zijn allround, ik polijst, zaag, straal etc. Mijn hobby’s zijn forelvissen op hoog niveau en het kweken en houden van Malawi vissen. Ik ben getrouwd en inmiddels ook al  “bonus” opa.

ELWIN VAN MIDDELKOOP

Hoi, ik ben Elwin  26 jaar en inmiddels ruim 10 jaar werkzaam in de steenhouwerij! Wat begon als een zaterdag baantje werd via een snuffelstage bij Harvas mijn beroep.

Via een steenhouwers opleiding die ik binnen het bedrijf en enkele dagen op school kon volgen ben ik ondertussen een allround medewerker.

De veelzijdigheid van het product waar we mee werken en de dankbaarheid van de klant maken het voor mij een mooi en uitdagend beroep.
CHICCO TORTOSA

Mijn naam is Chicco Tortosa, ik kom uit Italië. Ik woon nu ongeveer 20 jaar in Nederland samen met mijn vriendin, dochter en hond.

Ik werk nu 15 jaar in de natuursteenbranche, waarvan 2 jaar bij Harvas. Het is een mooi vak, waar je iedere dag met mooie materialen mag werken!

JULIAN ROELOFSEN

Ik ben Julian, naast mijn studie, HBO werktuigbouw, werk ik in vakanties en op mijn vrije dagen in het bedrijf van mijn ouders als oproepkracht.