Grafmonumenten voor dubbele graven

Een dubbel graf is hetzelfde als een familiegraf of eigen graf. Het verschil zit hem in de grootte en de ruimte voor een groot dubbel gedenkteken. Meestal is er ruimte voor vier personen.

Een dubbel graf heeft net zoals bij een familiegraf of een eigen graf, altijd een rechthebbende. De rechthebbende bepaalt wat er gedaan wordt met het graf. Natuurlijk is dit ook een familie aangelegenheid en zal in goed onderling overleg de juiste grafbedekking gekozen worden.

Grafrechten gelden net als bij eigen graven en familiegraven, voor een periode van minimaal 20 jaar en is een wettelijk vastgestelde regeling, die het recht geeft op een stuk grond op een begraafplaats van uw keuze. Na deze periode kan de termijn steeds met 10 jaar verlengd worden. De rechthebbende bepaalt na iedere periode of de grafrechten worden verlengd voor een volgende termijn van 10 jaar.

De rechthebbende is ook verantwoordelijk voor de verzorging van het graf. Wanneer de rechthebbende komt te overlijden, of om een andere reden niet meer verantwoordelijk wil of kan zijn voor de verlenging en verzorging, dan dient het grafrecht binnen 6 maanden te worden overgeschreven op een nieuwe rechthebbende. Bij een dubbelgraf dat niet als familiegraf wordt gebruikt, moet de nieuwe rechthebbende bij de meeste begraafplaatsen een aanverwant zijn van de oude rechthebbende. Als er een nieuwe rechthebbende is aangesteld, dan meldt u dit bij de eigenaar van de begraafplaats. Wanneer de grafrechten niet worden overgedragen binnen de gestelde termijn van 6 maanden, zullen de grafrechten eigendom worden van de begraafplaats. In dat geval zal het aflopen van de termijn bekend worden gemaakt.

De kosten van de grafrechten voor een dubbel graf zijn per begraafplaats verschillend. Bij een gemeentelijke begraafplaats betaalt u deze kosten aan de gemeente en bij een bijzondere begraafplaats altijd aan een particuliere eigenaar, of kerkgenootschap. Ditzelfde geldt voor een familiegraf. Bij sommige begraafplaatsen kunt u ruim van tevoren een graf reserveren. Dubbele graven zijn echter door hun omvang niet overal in Nederland beschikbaar. Dit heeft te maken met de beschikbare grond. In grote steden is er weinig ruimte op een begraafplaats en is de grond voor dubbele graven erg duur. Het is daarom belangrijk om goed te informeren bij welke gemeente de begraafplaats ruimte heeft voor een dubbelgraf of familiegraf.

Een dubbelgraf biedt vele verschillende mogelijkheden wat de vormgeving betreft. Ieder ontwerp is mogelijk. Op sommige begraafplaatsen is de inrichting en vormgeving aan regels gebonden. Wilt u helemaal vrij zijn in het ontwerp, de uitstraling en het te gebruiken materiaal van uw dubbele graf, laat u dan goed informeren over de mogelijkheden.

Het mooie van dubbele graven is dat u in plaats van één staande steen, ook kunt kiezen uit twee staande stenen. Deze kunnen los van elkaar staan, maar ook gedeeltelijk met elkaar verbonden geplaatst worden. Hetzelfde is mogelijk met de liggende steen. Het is een dubbel zo groot graf, dus kan er een dubbel zo groot grafmonument op geplaatst worden. Het ontwerp van het grafmonument van uw dubbelgraf kunt u helemaal zelf bedenken. Er zijn talloze voorbeelden te vinden, maar wij kunnen ook samen met u een uniek monument voor op uw dubbelgraf ontwerpen.

Doe inspiratie op voor een mooi uniek gedenkmonument voor een dubbel graf. Uiteraard bent u ook welkom in één van onze showrooms om de stenen in het echt te bekijken. Wij kunnen u dan meteen adviseren in de verschillende mogelijkheden van dubbele graven.

Wanneer u kiest voor twee staande grafstenen zijn de mogelijkheden oneindig. De vorm van de twee stenen hoeft namelijk niet hetzelfde te zijn. Dit geldt ook voor het gebruik van het materiaal. Wij kunnen de twee afzonderlijke stenen in iedere willekeurige vorm en van verschillende materialen vervaardigen. De uitstraling van de twee grafstenen van het grafmonument kunnen elk een persoonlijk karakter krijgen dat bij de overleden dierbare past. De één kan bijvoorbeeld een groot hart zijn, terwijl de andere gedenksteen een wat robuustere vorm heeft. Als u kiest voor een grafmonument dat compleet uit verschillende materialen bestaat, kunt u bijvoorbeeld denken aan een grafsteen van gepolijst natuursteen en een grafsteen van ruw hardsteen.

Tevens is het mogelijk om de staande grafstenen van het dubbele graf te vervaardigen uit meerdere materialen per steen. Bijvoorbeeld een robuust vormgegeven steen met een heel andere vormgegeven steen erop gemonteerd. Hiervoor zijn verschillende soorten natuursteen zeer geschikt, maar ook diverse andere materialen. Een grafmonument dat uit meerdere soorten vormen en materialen bestaat, zorgt voor een unieke uitstraling.

Natuursteen in combinatie met bijvoorbeeld glas, of RVS, maakt uw dubbelgraf ook zeer bijzonder. Een glazen gedenkteken met kleuren in het glas die op allerlei manieren kunnen worden aangebracht, kan tevens op de staande grafsteen worden gemonteerd.

Evenals de staande grafstenen kan het liggende gedeelte ook iedere gewenste vorm krijgen. De liggende grafsteen kan een uitsparing hebben en omrand worden met ander materiaal dan het liggende gedeelte. Het grafmonument kan ook uit twee afzonderlijke liggende grafstenen bestaan, die elk hun eigen unieke vorm, kleur en materiaal hebben. De omranding kan bijvoorbeeld van gepolijst marmer vervaardigd worden, terwijl de liggende stenen van ruw en gepolijst graniet gemaakt zijn.

Het liggende gedeelte van het dubbele graf kan ook geheel of gedeeltelijk beplant worden en worden voorzien van een prachtig sierlijke omranding. Ook bij dit deel van het grafmonument zijn talloze ontwerpen mogelijk. Ieder materiaal en kleur kan naar wens gekozen worden.

Tevens is het mogelijk om uw grafmonument te versieren met allerlei ornamenten of zelfs een foto in glas geprint, dat wordt gemonteerd op de grafsteen van het dubbele graf. Bij grafornamenten kunt u ook denken aan een graflantaarn of een mooie grafvaas. Ook bronzen beeldjes in alle gewenste uitbeeldingen zijn nog steeds gewild. Er zijn talloze ontwerpen voor diverse beelden en ornamenten om het grafmonument voor uw dubbel graf van een unieke en zeer persoonlijke uitstraling te voorzien.

Al onze ornamenten en beelden kunnen uit ieder willekeurig materiaal en in elke kleur worden vervaardigd. Bekijk onze voorbeelden om inspiratie op te doen.

Maak dan een afspraak met één van onze professionele medewerkers. Wij begeleiden u graag in uw keuze. Tevens zullen wij u voorzien van alle nodige adviezen die, volgens de voorschriften voor een grafsteen op een dubbel graf, belangrijk voor u zijn. Bij Harvas Natuursteen bieden wij u service en leveren wij vakwerk. Voor de nazorg en het onderhoud bieden wij diverse mogelijkheden in de vorm van onderhoudscontracten.

U kunt ons bellen op 0345 614037 of geheel vrijblijvend contact opnemen.

Productoverzicht

Granieten gedenkteken met split / A-0125

Vanaf  2.925,00 incl. btw

Granieten gedenkteken met afdekplaten / A-0124

Vanaf  4.295,00 incl. btw

Letterplaat met gehakt hart / A-0123

Vanaf  3.350,00 incl. btw

Zerk, roef en plinten graniet / A-0122

Vanaf  5.175,00 incl. btw

Gedenkteken geheel graniet / A-0121

Vanaf  4.695,00 incl. btw

Gedenkteken geheel graniet / A-0120

Vanaf  4.250,00 incl. btw

Dubbel graf, dubbel hart / A-0119

Vanaf  4.695,00 incl. btw

Dubbel graf, één dekplaat / A-0118

Vanaf  4.250,00 incl. btw

Letterplaat Golfkop / A-0117

Vanaf  4.050,00 incl. btw