Grafmonumenten voor Islamitische graven

Binnen het Islamitisch geloof is eeuwige grafrust het meest belangrijk. Gelukkig zijn er in Nederland nu veel meer begraafplaatsen voor Islamitische graven en grafmonumenten voor moslims, waar de eeuwige rust gegarandeerd wordt. Moslims krijgen hierdoor steeds vaker de mogelijkheid om hun dierbaren in Nederland een begrafenis te geven die uitsluitend Islamitisch is, op een speciaal aangelegd en omheind Islamitisch gedeelte.

Islamitische grafmonumenten zien er doorgaans anders uit. Wij kunnen u hierin volledig adviseren en ondersteunen.

Na het overlijden van uw dierbare is het belangrijk om na te denken over de vormgeving van het graf. U kunt natuurlijk kiezen voor een eenvoudige Islamitische grafsteen. Alle eenvoudige grafstenen hebben standaard maten wat betreft grootte en hoogte, maar u heeft hierin altijd de mogelijkheid om te kiezen voor een bepaalde vorm en kleur.

Wilt u liever een afwijkende vorm, grootte en hoogte, dan zijn er vele mogelijkheden voor elk wenselijk ontwerp. Wij hebben talloze voorbeelden van Islamitische grafstenen, die qua vorm en uiterlijk, afwijken van de eenvoudige grafstenen.

Traditioneel gezien is het niet toegestaan om een vers uit de koran op Islamitische gedenkstenen te laten graveren. Echter bieden wij u wel de mogelijkheid daartoe als dat toch uw wens is. Ook kunt u een persoonlijke Arabische tekst op de gedenksteen laten plaatsen in plaats van een vers uit de koran. Er zijn moslims die zowel een kleine tekst uit de koran, als een persoonlijke Arabische tekst laten graveren op islamitische grafmonumenten.

Wij zijn op de hoogte van de Islamitische richtlijnen en helpen u graag met de keuze van een grafsteen, of grafmonument. Mocht u hierover vragen hebben, neem gerust contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar.

Volgens de traditionele richtlijnen van het Islamitisch geloof, mag er bij een Islamitische begrafenis geen onderscheid gemaakt worden wat betreft kledij, ligplaats en gradatie. In de Islam wordt dan ook iedere overledene op een islamitische begraafplaats op dezelfde manier begraven. Islamitische graven zijn veelal voor iedere moslim gelijk van uiterlijk. Daarbij wordt iedere overledene in een lijkwade begraven. Vanuit het geloof is het gebruikelijk de overledene, gewikkeld in een lijkwade, zonder kist te begraven. Dit gebeurt altijd op de rechter zij en met het gezicht naar Mekka. Maar tegenwoordig komt de keuze om dit in een kist te doen veel vaker voor.

Islamitische graven hebben officieel dan ook geen versieringen of ornamenten om gradatie toe te kennen aan de overledenen. Zo wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende rangen en status van de overleden personen. In de Islam staat geschreven, dat op een islamitische begraafplaats het graf wordt voorzien van een simpele, sobere grafsteen.

Toch wordt er tegenwoordig van deze norm afgeweken. Moslims die het Islamitische geloof aanhangen, wonen verspreid over de hele wereld. Iedere moslim heeft zijn eigen cultuur en gewoontes. Daarom ziet de ene moslim begrafenis er soms anders uit dan de andere. Dit komt omdat men de Islamitische voorschriften combineert met eigen culturele tradities. Om die reden wordt er, afhankelijk van de geloofsovertuiging, soms afgeweken van de traditionele richtlijnen van een Islamitische begrafenis.

Eén van de belangrijkste verschillen tussen grafmonumenten voor moslims en niet-moslims is dat het liggende gedeelte, de grafzerk, een geheel, of gedeeltelijk, open stuk heeft. Bij een Islamitische grafsteen is dit gebruikelijk, omdat de ziel van de overledene moet kunnen opvaren. Elke moslim gelooft namelijk in de dag der wederopstanding.

Deze Islamitische grafstenen en grafmonumenten worden gemaakt volgens de traditionele richtlijnen van het Islamitisch geloof. Zij worden vervaardigd van duurzaam natuursteen van hoge kwaliteit. Deze islamitische gedenkstenen zullen sober van uiterlijk zijn en een vorm hebben die is toegestaan volgens de richtlijnen. Er zullen geen verzen uit de Koran worden gebruikt, tenzij dit uitdrukkelijk wordt verzocht. Dit geldt ook voor het plaatsen van een persoonlijke Arabische tekst of boodschap. De door u aangeleverde Arabische tekst zal met zorg in het steen worden gegraveerd.

Heeft u persoonlijk advies nodig in het maken van uw keuze, dan staan wij altijd voor u klaar. Ook voor alle andere vragen kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.

Afhankelijk van uw culturele tradities zullen ook deze grafmonumenten en gedenktekens voor moslims volgens de richtlijnen van het Islamitisch geloof vervaardigd worden. De moslim grafstenen, gedenkstenen en grafmonumenten zullen vervaardigd worden uit duurzaam natuursteen.

Deze grafstenen voor moslims hoeven niet eenvoudig en sober te zijn. Zij hoeven ook niet gelijk van grootte en hoogte te zijn. Natuurlijk is de liggende steen, de grafzerk, ook bij deze Islamitische grafmonumenten altijd voorzien van een open gedeelte. En ook bij deze steen kunt u zelf bepalen of het gedeeltelijk open moet zijn, of volledig open met alleen een rand van steen.

Iedere gedenksteen kan hierdoor een persoonlijk karakter krijgen. Op de grafsteen kunt u verzen uit de Koran of persoonlijke Arabische teksten en spreuken laten graveren. Alle teksten zullen met uiterste zorg worden gegraveerd in het steen van het Islamitische grafmonument.

De aankleding van het graf, wordt volledig naar uw wens en richtlijnen van uw culturele tradities uitgevoerd. Als het past binnen uw culturele tradities, is er ook de mogelijkheid om een grafornament op het graf te plaatsen. Deze ornamenten kunnen iedere vorm hebben die u bedenkt. Ornamenten hoeven niet altijd van natuursteen te worden vervaardigd. Om een indicatie te krijgen van de mogelijkheden en hoe een ornament er uit kan zien, kunt u onze voorbeelden bekijken.

Alle Arabische teksten of verzen uit de Koran zullen altijd met de betrokkenen worden doorgenomen. We zijn er ons van bewust dat een streepje meer of minder, of op een verkeerde plek, iets heel anders kan betekenen dan de bedoeling is.

Maak dan een afspraak met één van onze professionele medewerkers. Wij begeleiden u graag in uw keuze. Tevens zullen wij u voorzien van alle nodige adviezen die, volgens de voorschriften voor een grafsteen, belangrijk voor u zijn. Bij Harvas Natuursteen bieden wij u service en leveren wij vakwerk. Voor de nazorg en het onderhoud bieden wij diverse mogelijkheden in de vorm van onderhoudscontracten.

U kunt ons bellen op 0345 614037 of geheel vrijblijvend contact opnemen.

Productoverzicht

Islamitisch graf / I-0004

Vanaf  1.850,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0006

Vanaf  3.095,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0007

Vanaf  2.475,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0008

Vanaf  2.475,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0011

Vanaf  2.300,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0012

Vanaf  1.700,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0013

Vanaf  2.465,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0015

Vanaf  1.750,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0016

Vanaf  2.515,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0017

Vanaf  1.785,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0020

Vanaf  2.535,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0021

Vanaf  2.575,00 incl. btw

Islamitisch graf / W-0040

Vanaf  3.190,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0026

Vanaf  3.100,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0027

Vanaf  2.465,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0028

Vanaf  2.465,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0039

Vanaf  2.460,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0025

Vanaf  2.625,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0032

Vanaf  2.515,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0033

Vanaf  2.460,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0034

Vanaf  1.700,00 incl. btw

Islamitisch graf / W-0041

Prijs op aanvraag

Islamitisch graf / I-0029

Vanaf  1.890,00 incl. btw

Islamitisch graf / W-0042

Vanaf  1.700,00 incl. btw

Islamitisch graf / W-0043

Vanaf  2.650,00 incl. btw

Gedenkteken Hart / W-0150

Prijs op aanvraag