Kindergrafstenen & kindergrafmonumenten

Een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in het leven is wel het verlies van een kind. Alles wat na het overlijden op u, uw gezin en uw familie af komt is vol van moeilijke en verdrietige momenten. Wij zijn ons er zeer van bewust dat het een zeer zware tijd is. De pijn van het verlies is niet door ons weg te nemen, maar wij kunnen u wel begeleiden in het realiseren van een passende kindergrafsteen. Een grafsteen voor uw kind, die uniek is en met zorg wordt gekozen en vervaardigd. Een liefdevol kindergrafmonument ontwerpen kan bijdragen in de moeizame weg naar verwerking.

Met zorg en aandacht vervaardigen wij alle kindergrafstenen en kindergrafmonumenten, zodat u een blijvende herinnering heeft aan uw overleden kind.

Een kindergrafsteen of grafmonument voor uw kind kiezen is een heel zware opgaaf. Wij staan voor u klaar om u te begeleiden in het ontwerpen van een uniek kindergrafmonument. Een kindergedenkteken dat u fijne herinneringen blijft geven.
U kunt voor een bestaand ontwerp kiezen, maar het kan ook heel mooi zijn om zelf, of samen met ons, een ontwerp te bedenken dat volledig aansluit bij uw wensen. Een gedenksteen, of grafmonument dat echt past bij uw overleden kind.

Daarbij kunt u denken aan een grafsteen in de lievelingskleur van uw kind, of favoriet speelgoed als ornament van natuursteen, brons of glas. Een afbeelding van het favoriete knuffeldier uitgehouwen in de grafsteen, of het geboortekaartje van uw kind als gedenksteen van bijvoorbeeld glas. Iets uit de natuur wat de aandacht van uw kind had, vervaardigd van versteend hout, RVS of ander materiaal. Dit zijn enkele voorbeelden, die het voor u wellicht makkelijker maken om een eigen ontwerp te bedenken.

Alle kindergrafstenen en kindergrafmonumenten zijn ook in speciale vormen te maken. Zoals bijvoorbeeld een beer, vlinder, of lievelingsdier van uw kind, maar ook in de vorm van voeten, twee handen in elkaar gestrengeld van glas of RVS vervaardigd, of een hartvorm. Er zijn talloze voorbeelden van prachtige vormen waar kindergrafstenen en grafmonumenten voor kinderen van gemaakt kunnen worden.

Kindergrafstenen van natuursteen kunnen in iedere gewenste vorm en kleur worden gemaakt. Maar ook een combinatie van kleuren is een mogelijkheid.

Een grafmonument kan uit meerdere onderdelen bestaan, waarvan elke vorm steen een andere kleur, structuur of uitstraling kan hebben. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een steen van gekleurd graniet te laten maken en daarbij een steen van gekleurd marmer, of hardsteen.

Er zijn verschillende combinaties en ontwerpen te bedenken die uw kindergrafmonument van natuursteen, een zeer bijzonder en uniek uiterlijk zullen geven. Het mag en kan iedere willekeurige vorm en kleur hebben, mits het past op de gereserveerde plaats van het graf van uw kind.

Als u liever wilt dat wij volgens uw wensen en ideeën de grafzerk een ontwerp maken, dan doen wij dat graag. 
Neemt u gerust contact met ons op, dan maken we samen met u een afspraak voor een persoonlijk gesprek om uw wensen en ideeën te bespreken.

In onze buitenshowroom te Leerdam staan ruim tweehonderd gedenktekens opgesteld, variërend van moderne gestileerde modellen, dubbele grafstenen, zerken, kinderstenen, algemene tegels, ruwe stenen en urnen. Tevens hebben wij een aparte serie goedkopere grafstenen. Kortom, in elke prijsklasse kunnen wij een waardig gedenkteken voor uw dierbare overledene verzorgen. U kunt vrijblijvend een bezoek brengen aan één van onze showrooms. Op uw verzoek komen we graag (uiteraard geheel vrijblijvend) met onze voorbeelden bij u thuis. U kunt dan rustig en ongedwongen de diverse mogelijkheden met ons bekijken en bespreken.

Glazen kindergrafstenen zijn zeer uniek en kunnen op talloze manieren worden gemaakt. U kunt uw gevoel helemaal kwijt in een kindermonument van glas. Of een grafzerk van natuursteen met daaroverheen een plaat van glas. Een kindergrafsteen van glas zorgt voor een zeer mooi geheel en biedt veel bijzondere mogelijkheden.

Zo kan er bijvoorbeeld een foto van uw kind, desgewenst met een persoonlijke tekst, op het glazen gedenkteken worden geprint. Dat geeft het grafmonument van glas een heel persoonlijke uitstraling. Ook kunt u een verhaal dat ooit is geschreven door uw kind, of schrijfsels van broertjes, zusjes, eventueel in het originele handschrift, laten printen in het glas. Zelfs een tekening kan omgezet worden in glas. De mogelijkheden zijn oneindig.

Alles wat u wilt en bedenkt, kan van glas gemaakt worden. Een glazen kindermonument kan iedere kleur, of combinatie van kleuren hebben die u wenst. Kleuren in het glas, zorgen voor een prachtige heldere uitstraling.

RVS is een materiaal dat zeer goed gecombineerd kan worden met natuursteen. RVS heeft als eigenschap dat het op vele manieren is te bewerken. Een kindergrafsteen kan natuurlijk in het geheel worden vervaardigd van RVS, maar in combinatie met natuursteen krijgt de grafsteen voor uw kind een wel heel bijzondere en speelse uitstraling. U kunt een kindermonument van bijvoorbeeld marmer laten maken, met een heel sierlijke band van RVS eromheen gedrapeerd. Van RVS kan ook iedere willekeurige vorm worden gemaakt die u kunt plaatsen op de grafzerk, of laten monteren aan het kindermonument.

Teksten, tekens, of iedere gewenste vorm van figuren worden uitgespaard in het RVS door het gebruik van een laser.
Het gebruik van RVS in combinatie met natuursteen, zoals graniet, marmer of hardsteen, zorgt voor een zeer speciaal en bijzonder mooie kindergrafsteen. Ook hierin zijn er talloze voorbeelden en kunnen wij ieder ontwerp voor u vervaardigen.

Heeft u een ontwerp in gedachte, of wilt u samen met ons een ontwerp bedenken, dan helpen wij u graag. De mogelijkheden van een kindermonument van RVS zijn in vele creaties mogelijk.

Het versieren van het kindergrafmonument kan op vele manieren. Alles wat u bedenkt en wilt laten ontwerpen, kan worden vervaardigd van diverse materialen. Wij maken ornamenten van glas, van natuursteen, zoals marmer, graniet en hardsteen, en van RVS of versteend hout. Dit zijn de meest voorkomende materialen die men kiest voor een uniek ornament voor op het kindergrafmonument.

Heeft u een ontwerp in gedachten, of wilt u samen met ons aan de hand van vele voorbeelden een ornament ontwerpen?

Bel ons voor een afspraak. Wij staan altijd voor u klaar om een prachtig ornament volledig naar uw wensen voor u te vervaardigen.

Afhankelijk van het materiaal van de kindergrafsteen, grafzerk of kindergrafmonument, worden alle aangeleverde teksten met zorg aangebracht op het kindermonument. In steen worden teksten gegraveerd, in glas worden teksten of gegraveerd of geprint en in RVS worden de teksten door middel van een laser uitgespaard.

Enkele ideeën van grafteksten voor op kindergrafstenen:

  • Gedichtjes
  • Verhaaltjes
  • Liedjes
  • Zelf verzonnen persoonlijke teksten
  • Grappige teksten
  • Anekdotes uit het leven van uw kind

Alle teksten kunnen ook worden voorzien van afbeeldingen zoals bloemen, dieren, sterretjes, hartjes, of een combinatie van verschillende afbeeldingen. Een foto van uw kind houdt hem of haar ook levendig, waardoor het als een blijvende warme herinnering zichtbaar is als u het graf bezoekt.

U kunt helemaal zelf bepalen wat u wilt. Er zijn vele mogelijkheden om een kindergrafsteen een persoonlijke uitstraling te geven. Elke tekst of afbeelding voor op het kindergrafmonument of grafzerk, kan in iedere willekeurige kleur en ook in combinatie van verschillende kleuren, worden aangebracht.

Maak dan een afspraak met één van onze medewerkers. Wij kijken dan samen met u, uw gezin en wellicht andere familieleden, wat voor kindergrafsteen of kindergrafmonument het best bij u past en het meest bij uw wensen aansluit.

Bij Harvas Natuursteen bieden wij u de beste service en leveren wij vakwerk.

U kunt ons bellen op 0345 614037 of geheel vrijblijvend contact opnemen.