Grafmonumenten & urnen voor baby’s

Evenals het verlies van een kind, is het verlies van een baby één van de meest verdrietige en aangrijpende gebeurtenissen in het leven. Voor u als ouder betekent dit een periode vol verdriet en onbegrip. Het verlies van zo’n klein mensje is met geen woorden te beschrijven en evenmin te bevatten. De pijn en het vreselijke gevoel wat u als ouder moet doorstaan, kunnen wij helaas niet voor u wegnemen. Wat wij wel voor u kunnen betekenen, is u respectvol begeleiden in het realiseren van een passende urn of grafmonument voor uw overleden baby. Wij kunnen u adviseren in de keus van een prachtige urn voor uw baby. Een urn of gedenkteken welke een blijvende en liefdevolle herinnering zal geven aan uw overleden baby.

Een urn voor een baby is doorgaans een kleine urn, maar de keus is geheel aan u. U bepaalt de vorm, het uiterlijk, de kleur en het materiaal. Een baby urn hoeft niet perse in huis te worden gezet. Voor veel mensen is het plaatsen van een urn met de as van hun overleden baby te confronterend, voor andere geeft het juist rust om het dichtbij te hebben. Er zijn meerdere mogelijkheden voor de plek van de baby urn.

De meeste mensen kiezen ervoor om de urn van hun overleden baby op een mooie plek in huis te zetten. In het begin zal dit wellicht wat confronterend zijn, maar het zorgt er ook voor dat de herinneringen aan uw baby heel dicht bij zijn. Het bezoeken van een urnengraf, urnentuin of urnenmuur, kan om diverse redenen niet altijd op de momenten zijn wanneer u dat graag zou willen.

Als u de urn thuis wilt plaatsen, dan is het uiterlijk van uw baby urn belangrijk. Wilt u dat de urn herkenbaar is als zodanig, of wilt u liever een urn in de vorm van een beeld. Er zijn talloze mogelijkheden en prachtige vormen om een passende urn voor uw baby te kiezen, of zelf te (laten) ontwerpen.

Zo bestaan er door heel Nederland prachtige urnentuinen. Urnentuinen lijken in niets op een begraafplaats. Veel urnentuinen hebben zelfs de grootte van een park. Een gedenkpark. Deze urnentuinen hebben vrolijke urnen en urnenmonumenten. Veelal zijn het bovengronds geplaatste urnen op bijvoorbeeld een zuil. Maar u kunt er ook voor kiezen om de urn te begraven in een urnentuin. Zo’n urnengraf is vaak voorzien van prachtige, en vaak zelf ontworpen urn monumenten.

Doe inspiratie op voor een mooi uniek gedenkmonument of urn voor uw overleden baby. Uiteraard bent u ook welkom in één van onze showrooms om de stenen in het echt te bekijken. Wij kunnen u dan meteen adviseren in de talrijke mogelijkheden.

Ook bestaat de mogelijkheid de urn van uw baby te plaatsen in een urnenmuur. Zo’n urnenmuur, ook wel columbarium genoemd, is in de meeste gevallen een grote zuil of een grote wand waarin nissen zijn uitgespaard. Als u ervoor kiest om de baby urn in zo’n mooie urenmuur te plaatsen, bestaan er twee mogelijkheden. U kunt de nis waar de urn van uw overleden baby komt te staan, volledig afdekken met een prachtige gedenksteen, of u zet de urn zichtbaar in een nis van de urnenmuur.

Als u de baby urn zichtbaar in een nis wilt bijzetten, dan is het uiterlijk van de urn van uw baby belangrijk. De keus van het ontwerp van zo’n urn is heel persoonlijk en zal natuurlijk helemaal naar uw wensen worden gemaakt. Een urn die steeds doet herinneren aan uw overleden baby. Het materiaal van zo’n urn is dan wel van belang, want de urn moet van materiaal worden vervaardigd dat alle weersomstandigheden kan trotseren. Een urn zal bij strenge vorst barsten wanneer deze van ongeschikt materiaal is gemaakt.

Soms wordt er gekozen om de urn in de tuin te plaatsen. De urn hoeft niet perse begraven te worden, maar kan op een beschutte plek in de tuin worden neergezet. Veelal voorzien van een compleet monument voor de baby urn. Wanneer u hiervoor kiest is het ook belangrijk dat zowel de urn als het monument wordt vervaardigd uit materiaal dat alle weersomstandigheden kan trotseren. De urn en eventueel het monument kan iedere gewenste vorm en kleur hebben welke past bij de tuin en uw overleden baby. U creëert dan een speciale plek om uw baby te herdenken in uw eigen tuin. Het ontwerp kunt helemaal zelf bedenken of dit samen met ons doen, naar uw eigen ideeën. Maar u kunt ook kiezen voor iets heel bijzonders, namelijk; een waterurn.

Een waterurn onderscheidt zich van alle andere urnen en is gemaakt van een duurzame kwaliteit brons. De urn is altijd een ronde bol die door zijn unieke vorm en de verschillende kleuren waar u uit kunt kiezen, een prachtige uitstraling heeft. Deze baby urn in de vorm van een waterurn zorgt ervoor dat u geleidelijk afscheid kunt nemen van uw overleden baby. U bepaalt zelfs het moment wanneer u het afscheid in wilt laten gaan. Wij willen u heel graag uitleggen hoe deze unieke waterurn werkt en daarvoor hebben wij een uitgebreide pagina geschreven waarin u alles wat u wilt weten kunt vinden: De waterurn.

De meeste urnen worden van natuursteen gemaakt, waaronder marmer, hardsteen en graniet, maar ook van bijvoorbeeld keramiek en brons of koper. Als u liever een ander materiaal wilt waar u de urn van uw baby wilt laten maken, is een glazen urn wellicht een heel mooie keus voor u.

De as van uw overleden baby in een glazen urn bewaren heeft iets heel specifieks. Door ons kunt u een glazen object laten maken, waarvan u het ontwerp zelf bepaalt en waarin de as van uw  baby op subtiele wijze in het glas wordt verwerkt. Zo’n glazen object kan in iedere gewenste vorm geblazen worden. De as zal als sprankelende lichtpunten oplichten in het glas.

Heeft u in deze moeilijke periode gekozen voor een babygraf, dan zullen wij u zorgvuldig en met respect begeleiden in het ontwerpen en vervaardigen van een liefdevol grafmonument of grafsteen voor het graf van uw baby. Grafmonumenten en grafstenen voor een babygraf zijn er in talloze ontwerpen. Wij zijn ons ervan bewust dat het kiezen van een grafsteen of grafmonument voor uw overleden baby een heel zware opgaaf is. Wij staan dan ook graag voor u klaar om samen met u een uniek grafmonument of grafsteen te ontwerpen.

U kunt natuurlijk altijd kiezen uit onze bestaande collectie van grafmonumenten en grafstenen voor baby’s, maar een eigen ontwerp is wellicht voor u persoonlijker. Een grafmonument of grafsteen dat volledig aansluit bij uw wensen en past bij uw overleden baby.
Op deze manier creëert u voor uzelf een plek om steeds naar toe te gaan. Een liefdevol babygraf met dierbare herinneringen om steeds weer te bezoeken.

Grafstenen en grafmonumenten voor het babygraf kunnen iedere gewenste vorm hebben. De vorm hoeft niet rechttoe rechtaan te zijn, zoals meestal te zien is op begraafplaatsen. De vorm mag en kan speels zijn, welke compleet aansluit bij uw eigen ideeën en waarvan u vindt dat past bij uw overleden baby. Ook de kleur van het babygraf bepaalt u helemaal zelf. U kunt voor één kleur kiezen, maar het is ook mogelijk om een combinatie van kleuren te kiezen. Ook kan de grafsteen of het grafmonument voor uw baby uit meerdere onderdelen bestaan, waarvan elke vorm en ieder materiaal een andere kleur, structuur en uitstraling mag hebben.

Een grafmonument of een grafsteen voor een baby graf kan gemaakt worden uit verschillende soorten natuursteen. U heeft de keuze uit marmer, graniet, hard steen, ruwsteen, of een combinatie uit deze verschillende soorten natuursteen. Alle soorten natuursteen kunnen iedere gewenste vorm en kleur hebben. Het ontwerp mag u helemaal zelf bedenken, of samen met ons ontwerpen, zodat het monument of de grafsteen u een prachtig en uniek uiterlijk zal hebben.

GRAFMONUMENT EN GRAFSTENEN VAN VERSCHILLENDE MATERIALEN
Het baby graf kan ook worden voorzien van een unieke combinatie uit verschillende materialen. Het grafmonument of een enkele grafsteen kan worden vervaardigd uit bijvoorbeeld een combinatie van natuursteen, glas en zelfs RVS. Glas kan ook heel makkelijk gekleurd worden in iedere gewenste kleur, of een combinatie van kleuren.

Afhankelijk van de materialen die worden gebruikt voor een uniek grafmonument voor uw baby, kunnen teksten, gedichtjes, plaatjes en afbeeldingen worden aangebracht.

In het algemeen zijn er voor babygraven dezelfde mogelijkheden als voor kindergraven. Graag verwijzen we u derhalve naar onze pagina over kindergrafstenen en -monumenten.

Maak dan een afspraak met één van onze professionele medewerkers. Wij begeleiden u graag in uw keuze. Tevens zullen wij u voorzien van alle nodige adviezen die, volgens de voorschriften voor een grafsteen, belangrijk voor u zijn. Bij Harvas Natuursteen bieden wij u service en leveren wij vakwerk. Voor de nazorg en het onderhoud bieden wij diverse mogelijkheden in de vorm van onderhoudscontracten.

U kunt ons bellen op 0345 614037 of geheel vrijblijvend contact opnemen.

Productoverzicht

Paradiso graniet / A-001

Vanaf  2.800,00 incl. btw

Golfkop met facetten / A-002

Vanaf  2.750,00 incl. btw

Dubbele tuinstrook / A-003

Vanaf  2.750,00 incl. btw

Letterplaat gegolfde zijkanten / A-004

Vanaf  2.750,00 incl. btw

Golf met facet / A-005

Vanaf  2.750,00 incl. btw

Impala graniet / A-006

Vanaf  2.850,00 incl. btw

Letterplaat met inlegstuk / A-007

Vanaf  3.150,00 incl. btw

Vanga graniet met Zwart graniet / A-008

Vanaf  3.050,00 incl. btw

Staande steen op vloerplaat / A-009

Vanaf  2.725,00 incl. btw

Staande steen golfkop / A-0011

Vanaf  1.625,00 incl. btw

Staande steen golfkop / A-0012

Vanaf  1.625,00 incl. btw

Open kruis; weglopende stroming / A-0013

Vanaf  4.375,00 incl. btw

Letterplaat uit twee delen / A-0014

Vanaf  3.175,00 incl. btw

Ovaal met ruwe facetten / A-0015

Vanaf  2.800,00 incl. btw

Letterplaat uit twee delen / A-0016

Vanaf  3.275,00 incl. btw

Verde Alpi tussen de banden / A-0017

Vanaf  2.625,00 incl. btw

Ruw afgeslagen kanten / A-0019

Vanaf  1.050,00 incl. btw

Staande steen golfkop / A-0020

Vanaf  1.415,00 incl. btw

Staande steen met plantenbakje / A-0021

Vanaf  1.700,00 incl. btw

Hart in druppelvorm / A-0022

Vanaf  4.275,00 incl. btw

Gecombineerde tuin&grind / A-0023

Vanaf  2.600,00 incl. btw

Geheel Wit marmer / A-0025

Vanaf  2.125,00 incl. btw

Letterplaat gepolijste accenten / A-0026

Vanaf  2.925,00 incl. btw

Gestraald accent in letterplaat / A-0027

Vanaf  2.950,00 incl. btw

Ingelegd hart, gezoete facet / A-0028

Vanaf  3.725,00 incl. btw

Ingehakt hart / A-0029

Vanaf  2.600,00 incl. btw

Wit marmer en Zwart graniet / A-0030

Vanaf  2.400,00 incl. btw

Zuilen; rechter zuil geprikt / A-0032

Vanaf  3.150,00 incl. btw

Ruw gekapt met open hart / A-0033

Vanaf  2.725,00 incl. btw

Zuilen / A-0034

Vanaf  2.950,00 incl. btw

Brede facet aan letterplaat / A-0035

Vanaf  2.450,00 incl. btw

Inzetstuk Zwart graniet / A-0036

Vanaf  2.950,00 incl. btw

Hart & rond tuinvak / A-0037

Vanaf  2.995,00 incl. btw

Verheven teksten / A-0038

Vanaf  3.075,00 incl. btw

Azul Imperial / A-0039

Prijs op aanvraag

Klassiek model gedenkteken / A-0040

Vanaf  2.800,00 incl. btw

Ruw geslepen facet / A-0041

Vanaf  3.800,00 incl. btw

Twee zuilen, twee materialen / A-0042

Vanaf  2.750,00 incl. btw

Tulpmodel & glitterstones / A-0043

Vanaf  2.750,00 incl. btw

Handgehakte rozen / A-0044

Vanaf  4.000,00 incl. btw

Omega Brown / A-0045

Vanaf  2.975,00 incl. btw

Klassiek model golfkop / A-0046

Vanaf  2.525,00 incl. btw

Letterplaat twee zuilen / A-0047

Vanaf  3.050,00 incl. btw

Zuilen met open hart / A-0048

Vanaf  2.750,00 incl. btw

Klassiek model gedenkteken / A-0049

Vanaf  3.250,00 incl. btw

Gedenkteken model golfkop / A-0050

Vanaf  2.650,00 incl. btw

Gedenkteken model tulp / A-0051

Vanaf  2.875,00 incl. btw

Grafsteen met afgeronde hoeken / A-0052

Vanaf  2.750,00 incl. btw

Toogkop & lange tuinstrook / A-0053

Vanaf  2.950,00 incl. btw

Gefrijnde elementen / A-0054

Vanaf  2.375,00 incl. btw

Open hart in letterplaat / A-0055

Vanaf  3.050,00 incl. btw

Klassiek model grafsteen / A-0056

Vanaf  3.595,00 incl. btw

Hart Romantica / A-0057

Vanaf  3.325,00 incl. btw

Liggend gedenkteken / A-0058

Vanaf  1.775,00 incl. btw

Halland kei in omranding / A-0059

Vanaf  1.975,00 incl. btw

Liggend gedenkteken met hart / A-0060

Vanaf  1.775,00 incl. btw

Ronde letterplaat met diamanten / A-0061

Vanaf  3.250,00 incl. btw

Grafsteen met golfkop / A-0062

Vanaf  2.975,00 incl. btw

Druppel & zuil / A-0063

Vanaf  3.250,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0004

Vanaf  1.850,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0006

Vanaf  3.095,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0007

Vanaf  2.475,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0008

Vanaf  2.475,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0011

Vanaf  2.300,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0012

Vanaf  1.700,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0013

Vanaf  2.465,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0015

Vanaf  1.750,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0016

Vanaf  2.515,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0017

Vanaf  1.785,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0020

Vanaf  2.535,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0021

Vanaf  2.575,00 incl. btw

Islamitisch graf / W-0040

Vanaf  3.190,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0026

Vanaf  3.100,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0027

Vanaf  2.465,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0028

Vanaf  2.465,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0039

Vanaf  2.460,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0025

Vanaf  2.625,00 incl. btw

Islamitisch graf / W-0150

Prijs op aanvraag

Islamitisch graf / I-0032

Vanaf  2.515,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0033

Vanaf  2.460,00 incl. btw

Islamitisch graf / I-0034

Vanaf  1.700,00 incl. btw

Islamitisch graf / W-0041

Prijs op aanvraag

Islamitisch graf / I-0029

Vanaf  1.890,00 incl. btw

Islamitisch graf / W-0042

Vanaf  1.700,00 incl. btw

Islamitisch graf / W-0043

Vanaf  2.650,00 incl. btw

Chinees graf / C-001

Prijs op aanvraag

Chinees graf / C-002

Prijs op aanvraag

Chinees graf / C-003

Prijs op aanvraag

Chinees graf / C-004

Prijs op aanvraag

Basaltzuilen / A-0064

Vanaf  895,00 incl. btw

Leisteen & glas / A-0065

Vanaf  2.550,00 incl. btw

Ruwe steen / A-0066

Vanaf  1.225,00 incl. btw

Ruwe steen / A-0067

Vanaf  2.625,00 incl. btw

Basalt zuilen / A-0068

Vanaf  2.995,00 incl. btw

Leisteen & RVS / A-0069

Prijs op aanvraag

Kwartsiet / A-0070

Vanaf  2.575,00 incl. btw

Zwerfkeien / A-0071

Prijs op aanvraag

Leisteen & kwartsiet / A-0072

Vanaf  2.325,00 incl. btw

Kwartsiet / A-0073

Vanaf  2.375,00 incl. btw

Kwartsiet / A-0074

Vanaf  2.700,00 incl. btw

Opgestapelde keien / A-0075

Vanaf  2.895,00 incl. btw

Ruw gekapte letterplaat / A-0076

Vanaf  2.995,00 incl. btw

Kwartsiet / A-0077

Vanaf  2.475,00 incl. btw

Boomstam versteend / A-0078

Prijs op aanvraag

Ruw gekapt Azul / A-0079

Prijs op aanvraag

Franse leisteen / A-0080

Vanaf  3.775,00 incl. btw

Verdal Kwartsiet / A-0081

Vanaf  1.875,00 incl. btw

Zwerfkei bronzen plaquette / A-0082

Vanaf  850,00 incl. btw

Ronde steen met bloemen / A-0083

Vanaf  1.395,00 incl. btw

Basalt kei / A-0084

Vanaf  295,00 incl. btw

Zwerfkei gletsjer / A-0085

Vanaf  1.675,00 incl. btw

Zwerfkei / A-0086

Vanaf  1.050,00 incl. btw

Ruw gekapt, ruw gebrand graniet / A-0087

Vanaf  2.550,00 incl. btw

Zerk op betonroef / A-0088

Vanaf  2.950,00 incl. btw

Zerk, roef & plinten graniet / A-0089

Vanaf  4.595,00 incl. btw

Ovale zerk / A-0090

Vanaf  4.125,00 incl. btw

Letterplaat & zuil op zerk / A-0091

Vanaf  3.075,00 incl. btw

Zerk gezoet graniet, ruw gekapt / A-0092

Vanaf  2.995,00 incl. btw

Zerk gezoet graniet / A-0093

Vanaf  2.850,00 incl. btw

Letterplaat twee materiaalsoorten / A-0094

Vanaf  3.325,00 incl. btw

Zerk met profiel / A-0095

Vanaf  2.525,00 incl. btw

Zerk ruw / A-0096

Prijs op aanvraag

Tegel met inlegstuk / A-0097

Vanaf  1.050,00 incl. btw

Hart / A-0098

Vanaf  950,00 incl. btw

Tegel met facet / A-0099

Vanaf  895,00 incl. btw

Boekje graniet / A-0100

Vanaf  695,00 incl. btw

Tegel met gehakte roos / A-0101

Vanaf  1.100,00 incl. btw

Tegel met hart / A-0102

Vanaf  895,00 incl. btw

Mozaïk tegel / A-0103

Prijs op aanvraag

Tegel met facet / A-0104

Vanaf  795,00 incl. btw

Granieten boekje / A-0105

Vanaf  695,00 incl. btw

Spiegelkei / A-0106

Vanaf  600,00 incl. btw

Tegel met facet / A-0107

Vanaf  1.525,00 incl. btw

Tegel ruw gekapt / A-0108

Vanaf  895,00 incl. btw

Puzzelstuk / A-0109

Vanaf  1.100,00 incl. btw

Tegel verdiepte stroken / A-0111

Vanaf  895,00 incl. btw

Vierkante tegel graniet / A-0112

Vanaf  650,00 incl. btw

Tegel met omranding / A-0113

Vanaf  1.325,00 incl. btw

Afgeronde tegel met facet / A-0114

Vanaf  895,00 incl. btw

Tegel op lessenaar / A-0115

Vanaf  895,00 incl. btw

Ruw afgeslagen tegel / A-0116

Vanaf  1.325,00 incl. btw

Letterplaat Golfkop / A-0117

Vanaf  4.050,00 incl. btw

Dubbel graf, één dekplaat / A-0118

Vanaf  4.250,00 incl. btw

Dubbel graf, dubbel hart / A-0119

Vanaf  4.695,00 incl. btw

Gedenkteken geheel graniet / A-0120

Vanaf  4.250,00 incl. btw

Gedenkteken geheel graniet / A-0121

Vanaf  4.695,00 incl. btw

Zerk, roef en plinten graniet / A-0122

Vanaf  5.175,00 incl. btw

Letterplaat met gehakt hart / A-0123

Vanaf  3.350,00 incl. btw

Granieten gedenkteken met afdekplaten / A-0124

Vanaf  4.295,00 incl. btw

Granieten gedenkteken met split / A-0125

Vanaf  2.925,00 incl. btw

Glazen zuilen / A-0126

Prijs op aanvraag

Marmeren kei met glazen letterplaat / A-0127

Vanaf  1.350,00 incl. btw

Gebogen glas / A-0131

Prijs op aanvraag

Glasplaat met RVS / A-0139

Prijs op aanvraag

Tegel in omranding / A-0141

Prijs op aanvraag

Granieten zuilen / A-0142

Prijs op aanvraag

Glazen gedenkteken / A-0143

Prijs op aanvraag

Gedenkteken Hart / W-0150

Prijs op aanvraag